Budgetcoaching voor huurders

Heb je als woningcorporatie regelmatig te maken met huurders met een huurachterstand? Dan heb je waarschijnlijk diverse betalingsregelingen afgesproken en verhoogde incassokosten. Wellicht leidt dit regelmatig tot huisuitzettingen, wat je als corporatie veel geld kost.

 

Gedeeld belang
Als woningcorporatie heb je direct belang bij het herkennen van financiële problemen van een huurder. Door het op tijd signaleren van (dreigende) huurachterstanden en door de juiste begeleiding van de huurder(s) kan ik ondersteuning bieden zodat achterstanden worden verminderd of voorkomen.

 

Jij kunt hen helpen zodat hun problemen niet verergeren. Je kunt je huurders wijzen op het bestaan van de budgetcoach en je kunt ze individuele budgetcoaching aanbieden om hun zaken weer op orde te brengen. Tijdens individuele budgetcoaching wordt een plan van aanpak gemaakt om erger te voorkomen. Dit kan jouw als woningcorporatie veel tijd, administratie en geld besparen!

 

Cursus en workshop
Je kunt ook preventief de cursus ‘Baas over je huishoudboekje’ of de workshop ‘Financieel slim in 10 stappen’ aanbieden aan bijvoorbeeld nieuwe huurders. Hiermee laat je zien een sociaal maatschappelijke woningcorporatie te zijn en verklein je de kans op huurachterstanden.

 

Voor meer informatie en tarieven neem contact met mij op.

Soms moet iemand in een diep dal vallen
om te veranderen, maar vaak is
een waarschuwingsbord al voldoende