Budgetcoaching voor werknemers

Wist je dat personeel die met financiële problemen kampen minder goede prestaties leveren op het werk? Daarnaast kunnen geldproblemen leiden tot verhoogd ziekteverzuim. Kosten waar je als werkgever niet op zit te wachten.

 

4:5 werkgevers (79%) hebben werknemers in geldnood.

(Bron: Volkskrant nov 2012)


Signalen waarop je als werkgever kunt anticiperen

 

Gedeeld belang
Als werkgever hebt je direct belang bij het herkennen van financiële problemen van een werknemer. Jij kunt hen helpen zodat hun problemen niet verergeren. Je kunt je medewerker wijzen op het bestaan van de budgetcoach en je kunt bepaalde medewerkers individuele budgetcoaching aanbieden om hun zaken weer op orde te brengen.

 

Sociaal en maatschappelijk werkgeverschap
Met de cursus ‘Baas over je huishoudboekje’ en de workshop ‘Financieel slim in 10 stappen’ kun je een groep werknemers preventief laten informeren over hoe je financiële problemen kunt voorkomen.
Met het aanbieden van de cursus en de workshop toon je sociaal en maatschappelijk werkgeverschap. Je bespaart direct op ziekteverzuim en het scheelt veel extra administratieve handelingen. Bovendien gaat de productiviteit van je werknemer weer omhoog. Al met al bespaart het je een hoop tijd en geld.

 

Voor meer informatie en tarieven neem contact met mij op.

Directeur tegen HR manager:
Wat als we investeren in onze mensen
en ze gaan daarna weg?
HR manager:
Wat als we het niet doen en ze blijven?