Gaat jouw kind al verstandig om met geld?

Financiële opvoeding is belangrijk. Het voorkomt schulden op latere leeftijd. Kinderen die al jong zelf kiezen waar ze hun geld aan uitgeven komen minder vaak in de financiële problemen, volgens het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorliching). Ook onverantwoorde keuzes op jonge leeftijd kunnen leerzaam zijn en spelen hierin ook een belangrijke rol.

 

Kinderen hebben een andere belevingswereld en daarom is het vaak lastig kinderen te leren omgaan met geld. En wat is nou de juiste manier? Elk kind is anders en de voorbeeldrol als ouder is van grote waarde.

 

Twijfel je weleens over de beste aanpak als het gaat over de financiële opvoeding van jouw kind(eren)? Tijdens een eenmalig gesprek kan ik nuttige tips en handreikingen geven waarmee je jouw kind(eren) kunt begeleiden.

 

Gaat jouw kind binnenkort uit huis en kan hij of zij wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van een financiële administratie die makkelijk bij te houden is? Wellicht is individuele budgetcoaching gewenst. Ik begeleid jouw zoon of dochter dan naar financiële zelfredzaamheid.

 

Voor meer informatie en tarieven neem contact met mij.

Gezond eten, gezond bewegen maar
waarom niet gezond met geld om leren gaan?